ROgift.ro (Magazin de cadouri)

CELE MAI STRANII OBICEIURI DE NUNTA

1) In anumite zone rurale din Africa, mirii isi petrec noaptea nuntii… in 3. Una dintre batranele satului - de multe ori chiar una dintre soacre - ii insoteste pe tineri in dormitor. Rolul sau este sa certifice virginitatea miresei si sa-i explice tinerei ce trebuie sa faca pentru a-si satisface sotul. Daca "martora" apreciaza ca mireasa are "experienta", poate sa sustina ca aceasta nu a fost virgina si poate sa ceara anularea casatoriei.
2) In comunitatea Tujia din China, miresele plang inaintea nuntii. Traditia "bocetului de nunta" dureaza timp de o luna inaintea nuntii.
3) In Scotia se mai practica, uneori, "innegrirea miresei". Apropiatii acesteia o "rapesc" si o “imbalsameaza” cu cel mai urat mirositoare si lipicioase substante pe care le au la indemana. Astfel, miresele pot fi acoperite cu amestecuri de oua, sosuri, unt, branza, peste, alegerea ingredientelor depinzand de creativitatea rapitorilor. Odata ce mireasa este oficial "innegrita" aceasta e plimbata prin oras, prin baruri si pub-uri.
4) In India se crede ca “femeile Manglik Dosh” (femeile care s-au nascut cand Marte si Saturn se afla in casa a saptea) sunt blestemate sa le moara sotii. Ca sa amane moartea sotului, ele trebuie sa se casatoreasca mai intai cu un copac sau cu un alt obiect, si abia apoi cu un barbat. Copacii si celelalte obiecte sunt distruse pentru a le feri sotii de o moarte prematura.
5) In insulele Fiji, barbatul trebuie sa-i ofere tatalui fetei un dar special atunci cand ii cere fiica de sotie: este vorba despre un dinte de balena, simbolul ultim al bogatiei. Daca tatal este de acord sa-si dea fata de sotie, mirele trebuie sa pregateasca un festin pentru rudele miresei. Apoi, inaintea nuntii, trebuie sa-si duca mireasa la un tatuator pentru a o face si mai frumoasa.